Selecteer een pagina

Gratis verzending in NL vanaf €30     

Voor 14.00 uur besteld, binnen 48 uur in huis

Reviews: ⭐⭐⭐⭐⭐

Verhaal

Ons verhaal

Op mijn middelbare school liepen de kinderen van arme boeren op blote voeten naar school. In die periode kreeg ik de visie om een agrarisch bedrijf op te richten, om deze mensen te helpen.

 Mijn naam is Justine Nakayima, geboren in Oeganda in 1989. Mijn zusje en ik verloren onze ouders door een ongeluk, waarna we bij onze oma moesten wonen. Ik was toen pas 15 jaar oud. Ik volgde de middelbare school in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Veel leerlingen waren arm, vooral de kinderen van de pachtboeren. Ik kwam ook uit een boerenfamilie, maar in tegenstelling tot de pachtboeren hadden wij wat eigen grond, waardoor we het iets beter hadden. Alhoewel de overheid de helft van de schoolkosten en de schooluniformen betaalt, kunnen de pachtboeren de andere helft vaak nog niet eens betalen. De arme kinderen lopen in versleten uniformen met gaten, de afgedankte schooluniformen van de kinderen uit welgestelde families. Nog armere kinderen gaan vaak niet eens naar school, ze blijven op het platteland. 

Op mijn middelbare school liepen de kinderen van arme boeren op blote voeten naar school. In die periode kreeg ik de visie om een agrarisch bedrijf op te richten, om deze mensen te helpen.

Landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten voor Oeganda, maar de boeren zijn de armste mensen in mijn land. Oegandezen zijn harde werkers die vastberaden zijn om zich in te zetten voor een beter leven. Maar de boeren in Oeganda verliezen hun hoop in het verbouwen van gewassen voor de export, omdat het niet genoeg oplevert.

 Uit de visie die ik als kind had is RenGon ontstaan, om deze boeren te helpen. Wij bieden de boeren eerlijke prijzen voor hun koffiebonen: fair trade. Ook verloopt het productieproces zoveel mogelijk lokaal, in Oeganda: fair chain. Dit stimuleert de lokale economie en zorgt ervoor dat het grootste deel van de winst ook daadwerkelijk lokaal verdiend wordt.

Geef de boeren hun hoop terug door te kiezen voor onze koffie uit de regio rond Mount Elgon. 
Kies voor RenGon koffie en help een Oegandees boerenkind aan een schooluniform en toegang tot gezondheidszorg en onderwijs. En zorg voor een lach op het gezicht van de boer.

Drink RenGon koffie. Verander het leven van Oegandese boeren.

smaakindeling

Smaakindeling

De SCA heeft een smaaktabel ontwikkeld, met deze tabel kun je koffies indelen. We hebben dit voor onze drie premium single origin koffies gedaan.

Medium Roast

Een gebalanceerde body met een milde smaak. Het combineert licht zoete cacao met lichte tonen van vanilla.

Dark Roast

Een sterk gebrande arabica boon met natuurlijke zoetheid, afgewisseld met een aangename afdronk.

Dark Roast Espresso

Een pittige arabica met lichte tonen van hazelnoot en lemoen zorgen voor een goede afdronk.

Over Justine Nakayima

In 2016 ben ik naar Nederland gekomen en ben ik begonnen mijn koffie kennis uit te dragen. Inmiddels heb ik thuis een koffiebrander waarmee ik de koffie uit Oeganda brand. Inmiddels ben ik ook Professioneel Barista en is mijn kennis over koffie en koffiehandel door de jaren heen enorm gegroeid. Het leukste vind ik dan ook om mijn koffie te delen met koffieliefhebbers.